BC Vlissingen Heren1

Weekend 12 september

Mannen: Virtus – BC Vlissingen 67-59

In Werkendam trad promovendus BC Vlissingen aan zonder de spelverdelers Raylin en Tom. Coach Benjamin moest daardoor veel improviseren met de opstelling. BC Vlissingen opende sterk en nam via Abdul een 4-12 voorsprong. Virtus, dat vorig seizoen nog in de promotiedivisie speelde, verhoogde hierna de verdedigende druk. BC Vlissingen kreeg daardoor steeds meer moeite met scoren. Tekenend was dat topscorer Thijs slechts tot één veldscore kwam. Na het eerste kwart was het 20-18 en de rust brak aan bij 38-30. In het derde kwart bleef Virtus op voorsprong: 53-42. In de slotfase kwam BC Vlissingen nog sterk opzetten tot 63-59, maar de kloof kon niet meer worden gedicht. Eindstand 67-59.

Scores: Abdul 23, Amir 9, Bouke 9, Nils 7, Thijs 6, Fabian 3 en Amar 2.