BC Vlissingen Heren1

Weekend 7 maart 2020

Vrouwen: Cangeroes – BC Vlissingen 65-85

In Utrecht nam BC Vlissingen het op tegen het nog puntloze Cangeroes. In de eerste helft kon Cangeroes dankzij enkele driepunters bijblijven. Na de 37-36 ruststand liet coach Melanie, die de afwezige Astrid verving, haar team meer druk geven op de afstandsschutters. Cangeroes viel daardoor stil en BC Vlissingen nam snel een grote voorsprong. Uiteindelijk liep het verschil op naar 65-85.

Scores: Sheri 30, Júlia 17, Lisa 16, Johanna 8, Dymphena 6, Chantell 4 en Lotte 4.

Mannen: BC Vlissingen – EBBC 78-74  (foto’s van Theo Theune en video van Omroep Zeeland)

BC Vlissingen liet zich in de beginfase afbluffen door EBBC, dat veel meer energie in de strijd gooide dan de thuisploeg. Met snelle aanvallen namen de Bosschenaren een 9-18 voorsprong. BC Vlissingen bleef het antwoord schuldig en EBBC liep verder uit naar 23-37. Pas nadat coach Benjamin als speler het veld in kwam, ging het draaien bij BC Vlissingen. Door 12 punten op rij werd de ruststand 35-37. In het derde kwart bleef het verschil tussen beide teams klein: 49-51. Het laatste kwart bood veel spektakel. BC Vlissingen raakte enkele spelers kwijt met de maximale foutenlast. EBBC verzuimde hiervan te profiteren, door in deze fase maar liefst 13 vrije worpen te missen. BC Vlissingen kon daardoor een kleine voorsprong nemen: 71-65. In de slotfase kwam EBBC met verre driepunters nog angstig dichtbij, maar BC Vlissingen kon de zege over de streep trekken. Eindstand 78-74.

Scores: Thijs 25, Benjamin 11, Mike 11, Nils 10, Raylin 7, Fabian 5, Bouke 5, Abdul 2 en Leon 2.

Vrouwen: BC Vlissingen 2 – Scheldesport 54-44

In het eerste kwart had BC Vlissingen 2 moeite met de zone-verdediging van Scheldesport en keek daardoor tegen een 8-11 achterstand aan. In het tweede kwart liep de Vlissingse aanval stukken beter en dat leverde een 30-22 ruststand op. In het derde kwart liep de thuisploeg verder uit naar 40-27. Scheldesport schakelde een tandje bij en kwam snel terug tot 42-40. Dichterbij liet BC Vlissingen 2 de tegenstanders niet komen en werd de 54-44 zege veilig gesteld.

Scores: Romana 19, Delfine 13, Dorien 12, Lizette 6, Elisa 2 en Astrid 2.