BC Vlissingen Heren1

Weekend 02 oktober 2021

Mannen: BC Vlissingen – Octopus 73-57

Tegen hekkensluiter Octopus nam BC Vlissingen door driepunters een 13-5 voorsprong. De ploeg uit Vught had bij 17-16 weer aansluiting. Een volgende versnelling van de thuisploeg zorgde voor een 38-31 ruststand. In het derde kwart liepen de Vlissingers uit naar 50-33. In het laatste kwart drukte de formatie van coach Rakhes door naar een maximaal verschil van 25 punten. In de slotfase kon Octopus de schade nog wat beperken, waardoor de eindstand 73-57 werd.

Scores: Thijs 32, Mike 17, Benjamin 8, Abdul 7, Bouke 6 en Tom 3.

Vrouwen: Barons – BC Vlissingen 44-56

In Breda nam de thuisploeg een 7-0 voorsprong. Door het inbrengen van de jeugdspeelsters kantelde het wedstrijdbeeld en nam BC Vlissingen met 7-10 de leiding over. De ploeg van coach Astrid Franke bleef daarna domineren en ging rusten met een 19-32 voorsprong. In de tweede helft hield de Vlissingse defensie stand, waardoor Barons niet meer dichterbij kon komen. Eindstand 44-56.

Scores: Mae 12, Lindsey 10, Annabel 8, Chantell 7, Johanna 6, Medina 5, Isa 4 en Lotte 4.

Vrouwen: BV Souburg – BC Vlissingen 2 43-52

In de derby had BC Vlissingen 2 steeds het initiatief, ondanks dat er maar zes speelsters waren, waarvan Delfine al een kustmarathon in de benen had. BV Souburg had moeite met de Vlissingse zone, maar bleef door het lengteoverwicht steeds aanklampen. Na 6-12 werd het 12-12. Bij de rust had BC Vlissingen een voorsprong 18-26, maar bij 28-28 stond het weer gelijk. Een tussensprintje zorgde voor 28-37 en dat gat kreeg BV Souburg niet meer dicht.

Scores: Dorien 15, Lizette 14, Isa 12, Delfine 7 en Jessica 4.