BC Vlissingen Heren1

Weekend 09 oktober 2021

Mannen: Virtus – BC Vlissingen 79-64

In Werkendam speelde BC Vlissingen een goede eerste helft. In het eerste kwart werd een 17-22 voorsprong genomen. Virtus kwam via driepunters weer langszij bij 34-34, maar een sterke eindsprint leverde een 37-47 ruststand op. Na de pauze behield de ploeg van coach Rakhes de leiding tot 51-54. Daarna werd BC Vlissingen overrompeld door Virtus dat via een 21-1 run de wedstrijd naar zich toetrok. In de slotfase kon BC Vlissingen deze schade niet meer herstellen: 79-64.

Scores: Mike 15, Abdul 13, Raylin 11, Thijs 8, Benjamin 7, Leon 4, Amar 3, Bouke 2 en Tom 1.

(Bron: PZC)

Vrouwen: BC Vlissingen 2 – Blauw Wit 47-41

BC Vlissingen 2 had drie weken geleden in Roosendaal verloren en was uit op revanche. In de openingsfase verliep het spel echter onrustig, mede doordat er in een nieuwe samenstelling werd gespeeld. Blauw Wit kon daardoor een 10-15 voorsprong nemen. Door scores van de Letse speelster Šarlote kwam BC Vlissingen weer terug en ging rusten met een 23-20 voorsprong. Na de pauze namen beide teams om beurten de leiding. Bij 34-39 zag het er somber uit voor de thuisploeg. BC Vlissingen zette nog een tandje bij en sleepte met 47-41 alsnog de overwinning uit het vuur.

Scores: Šarlote 16, Lizette 12, Delfine 8, Nico 5, Lourdes 2, Susan 2 en Isa 2.