BC Vlissingen Heren1

Weekend 10 april 2022

BC Vlissingen speelde tegen medekoploper Pendragon een gelijkopgaande eerste helft. Via 21-22 brak de rust aan bij 39-38. Na de pauze nam het team van coach Rakhes Angnoe een kleine voorsprong: 50-44. Het Tilburgse studententeam verhoogde het tempo en nam met enkele driepunters de leiding over: 54-59. In de slotfase slaagde BC Vlissingen er niet meer in dichterbij te komen, waardoor de eindstand 67-76 werd.

Scores: Raylin 15, Thijs 13, Fabian 10, Benjamin 10, Nils 9, Bouke 6, Noël 2 en Leon 2.

Vrouwen: WBB Giants – BC Vlissingen 59-56

BC Vlissingen nam verrassend het initiatief tegen titelkandidaat WBB Giants. Via driepunters werd een ruime 13-27 voorsprong genomen. De thuisploeg herstelde zich hierna en kwam terug tot 23-30 bij rust. Na de pauze behield de ploeg van coach Astrid deze marge tot 37-45. Door tien punten op rij kwam WBB Giants echter voorbij. In de zinderend spannende slotfase trok de ploeg uit Bergen op Zoom net aan het langste eind: 59-56.

Scores: Lisa 21, Carmel 7, Lindsey 7, Isa 6, Medina 6, Ashley 5, Lotte 2 en Lizette 2.

Vrouwen: Scheldesport – BC Vlissingen 2 51-42

In het eerste kwart was er weinig verschil: 12-10. In het tweede kwart maakte Scheldesport goed gebruik van het lengteoverwicht en liep uit naar 28-15. Een sterk slot bracht BC Vlissingen 2 terug naar de 30-25 ruststand. In het derde kwart vielen de schoten bij BC Vlissingen 2 steeds beter, waardoor het derde kwart werd afgesloten met 42-41. In het laatste kwart was BC Vlissingen 2, dat slechts zes speelsters had, uitgeblust. Er werd nog slechts één punt gescoord, waardoor Scheldesport met 51-42 won en daarmee de titel binnenhaalde.

Scores: Lizette 18, Dorien 11, Delfine 8, Isa 3 en Jessica 2.