BC Vlissingen Heren1

Weekend 23 april 2022

Mannen: BC Vlissingen – Binnenland 69-83

Binnenland begon overdonderend en nam snel de leiding door vier driepunters op rij: 6-12. BC Vlissingen herstelde zich knap en nam een kleine voorsprong halverwege: 37-32. Na de pauze werd de wedstrijd steeds fysieker. Eerst liep BC Vlissingen nog verder uit naar 47-39. Maar binnen enkele minuten zette de ploeg uit Barendrecht de achterstand om in een 49-55 voorsprong. BC Vlissingen kon nog aanhaken tot 65-67, maar moest zich daarna gewonnen geven. Eindstand 69-83.

Scores: Raylin 19, Thijs 19, Bouke 8, Mike 6, Amar 6, Benjamin 5, Leon 4 en Noël  2.

Tegen koploper WBB Giants trad BC Vlissingen aan met enkele jeugdspeelsters en werd de afwezige coach Astrid vervangen door Melanie. In de eerste helft kon BC Vlissingen goed volgen tot 18-21. Daarna liep de ploeg uit Bergen op Zoom verder uit naar 22-32 bij rust. In het derde kwart bleef deze marge gehandhaafd: 41-52. In het laatste kwart schakelde BC Vlissingen een tandje bij en kwam snel terug tot 52-56. In de laatste minuut werd het nog 60-63, maar de laatste aanval leverde helaas net niet de gelijkmaker op.

Scores: Lindsey 11, Mae 9, Lisa 9, Lotte 8, Carmel 7, Delfine 6, Ashley 4, Medina 2, Isa 2 en Lisa 2.

Vrouwen: BC Vlissingen 2 – Agathos 78-60

Aanvallend was BC Vlissingen 2 scherp vanaf het begin. Via 12-4 werd het eerste kwart afgesloten met een 19-10 voorsprong. Ook in het tweede kwart bleef BC Vlissingen 2 aanvallend makkelijk scoren, waardoor de ruststand 41-23 werd. Na de pauze bleef BC Vlissingen 2 makkelijk op voorsprong. Verdedigend klopte er niet veel van, maar aanvallend werd eenvoudig gescoord. Na het derde kwart was het 63-39. Deze voorsprong was voldoende voor de ruime 78-60 zege.

Scores: Delfine 28, Ashley 15, Lizette 12, Dorien 12, Elanur 6 en Jessica 5.