BC Vlissingen Heren1

Weekend 30 april 2022

Mannen: DAS Delft – BC Vlissingen 103-80

In Delft kreeg BC Vlissingen de verdediging niet op orde. In het eerste kwart kon BC Vlissingen de schade nog beperken tot 29-20. Maar in het tweede kwart denderde DAS door naar een afgetekende 61-33 ruststand. Na de hervatting liep het wat beter bij de ploeg van Rakhes Angnoe, die even terug kwam tot 81-63. DAS handhaafde de voorsprong eenvoudig in het laatste kwart. Eindstand 103-80.

Scores: Benjamin Steenbeek 27, Raylin Jimenez 22, Thijs Beumer 14, Mike van der Hammen 10, Noël Sies 5 en Leon Witsel 2.

Vrouwen: BC Vlissingen – Yellow Sox 55-68

Tegen het op de tweede plaats staande Yellow Sox ging BC Vlissingen aarzelend van start, wat een 5-17 achterstand opleverde. Ook verloor BC Vlissingen al snel hun topscorer Lisa Kuiper, die door een blessure naar de kant moest. Pas na 19-31 gooide BC Vlissingen de schroom van zich af en kwam terug tot 34-37 halverwege. In de tweede helft bleef het lang gelijkop gaan en bij 51-50 nam BC Vlissingen zelfs brutaal de leiding. Daarna drukte de ploeg uit Bakel door en won met 55-68.

Scores: Mae 16, Lotte 12, Lindsey 7, Carmel 6, Ashley 4, Lisa V. 4, Medina 2, Isa 2 en Lisa K. 2.

De meisjes U18 hadden in de wedstrijd tegen naaste concurrent Blauw Wit slechts vijf speelsters ter beschikking. Desondanks speelden ze in een hoog tempo en via 21-11 werd de rust bereikt met een 44-32 voorsprong. Na de rust werd de voorsprong snel vergroot naar 62-32. De ploeg uit Roosendaal kon daarna nog wel wat terugdoen, maar het team van coach Melanie liet er geen twijfel over bestaan, dat zij de terechte kampioen van Zuid-Nederland zijn. Eindstand 93-62.

Scores: Ashley 32, Mae 26, Lindsey 19, Elanur 10 en Katja 6.