BC Vlissingen Heren1

Weekend 14 mei 2022

Mannen: Tantalus – BC Vlissingen 86-90

In Eindhoven namen beide teams om beurten de leiding. Bij rust had BC Vlissingen een 31-40 voorsprong. Na de pauze liep de Vlissingse voorsprong verder op naar 49-63. Tantalus gaf zich echter niet gewonnen en kwam weer dichterbij. Door twee driepunters in de laatste minuut werd het 76-76 en was een verlenging noodzakelijk. Tot 83-84 gaven de teams elkaar niets toe, maar daarna sloeg BC Vlissingen een beslissend gaatje en won met 86-90.

Scores: Thijs 23, Benjamin 18, Raylin 17, Abdul 7, Bouke 6, Mike 5, Leon 5, Amar 4, Nils 3 en Fabian 2.

Vrouwen: BC Vlissingen – Springfield 65-66

Een met veel invalsters spelend BC Vlissingen kwam moeizaam op gang en keek daardoor tegen een 15-23 achterstand aan. In het tweede kwart werkte het team van coach Astrid de achterstand weg. Ruststand 35-37. In de tweede helft kwamen beide teams om beurten op voorsprong. In een zinderende slotfase kwam Springfield drie seconden voor tijd op voorsprong: 65-66. Het laatste schot van BC Vlissingen stuiterde van de ring, waardoor de zege naar Berlicum ging.

Scores: Carmel 22, Delfine 11, Lizette 8, Lotte 6, Mae 6, Isa 5, Dorien 5 en Jessica 2.