BC Vlissingen Heren1

Weekend 15 oktober 2022

Mannen: River Trotters – BC Vlissingen 63-53

De basketballers van BC Vlissingen liepen in Hardinxveld-Giessendam tegen een nederlaag op en zakten naar de negende plaats in de eerste divisie.

Door ziekte en blessures kon BC Vlissingen met slechts acht spelers aantreden tegen River Trotters, dat wordt gecoacht door Arjan de Bruin, de oud-coach van BC Vlissingen. Door de verdedigende tactiek van River Trotters werden de gevaarlijkste spelers van BC Vlissingen aan banden gelegd en bleef de score laag. Omdat in de eerste helft ook de Vlissingse defensie goed functioneerde bleef het verschil klein. De ruststand was 25-22. Direct na de pauze plaatste de thuisploeg een tussensprint en liep binnen enkele minuten uit naar 44-24. De ploeg van coach Rakhes kwam nog wel terug tot 54-46, maar River Trotters hield met 63-53 de punten in eigen huis.

Scores: Abdul 16, Fabian 13, Bouke 8, Leon 8, Thijs 6 en Amar 2.