Tekstvak: B C    V L I S S I N G E N

Basketball  Combinatie  Vlissingen

Nieuw elan bij vrouwen BC Vlissingen

door Ron de Waal

OOST-SOUBURG - Ook in de zesde wedstrijd van het seizoen behielden de basketbalsters van BC Vlissingen in de hoofdklasse hun ongeslagen status. Voor het zwakke Den Dungk bleek zaterdag al snel dat er weinig eer te behalen viel tegen de ploeg van Tom Joziasse: 102-60.

Onze Sponsors:

klik op het logo voor

meer informatie

Tekstvak: Home
Tekstvak: Info
Tekstvak: Teams
Tekstvak: Programma
Tekstvak: Uitslagen
Tekstvak: Standen
Tekstvak: Verslagen
Tekstvak: Sponsoring
Tekstvak: Foto’s
Tekstvak: Archief
Tekstvak: Links

Het is momenteel ongekende weelde voor de vrouwen van BC Vlissingen. Na een moeizame periode in de eerste divisie, waaruit het degradeerde, heeft de ploeg van Joziasse de smaak in de hoofdklasse te pakken. Met de inbreng van vijf jeugdspeelsters heeft het team nieuw elan, naast de routine van enkele oudgedienden. Niet alleen is Nanon Doeland weer van de partij, ook Yolanda Joosse is teruggekeerd. „Ik was verbaasd dat uitgerekend één dag voor de eerste training Yolanda mij opbelde met de mededeling dat ze er weer bij zou komen. Dat was mooi meegenomen“, aldus Joziasse.

Hoe belangrijk de inbreng van Doeland en Joosse nog is, bleek zaterdag in Oost-Souburg. Hoewel Doeland niet haar beste duel speelde, was ze samen met Joosse toch goed voor de helft van de Vlissingse productie. Daarnaast werd Joziasse aangenaam verrast door het optreden van enkele jeugdige speelsters. „Tegen de wat zwakkere tegenstanders wissel je lekker door, waardoor iedereen zijn punten kan pakken. Sommigen laten dan wat extra’s zien en dat was zeker bij Marjolein de Dreu het geval’’, constateerde de coach.

Dat de Brabantse bezoekers tot één van de zwakkere broeders in de hoofdklasse gerekend moeten worden, werd snel duidelijk. Onder aanvoering van de sterk spelende Immie Pattikawa opende Vlissingen geconcentreerd en kwam in de beginfase tot een hoog schotpercentage. Den Dungk had niets in te brengen en kreeg pas vat op het Vlissingse aanvalsspel toen het tempo enigszins zakte.

Mede door twee prachtige driepunters van Pattikawa stond het in een mum van tijd 17-4 in Vlissings voordeel. Maar met de snelle voorsprong slopen ook de onzorgvuldigheden in het spel van BC Vlissingen. Het tempo zakte en ook de concentratie leek bij vlagen weg te vallen.

Gevolg was dat de bezoekers de schade halverwege nog redelijk binnen de perken wisten te houden: 50-30. „Dat is inherent aan dit soort wedstrijden. We moesten snel terugschakelen naar dat hogere tempo, want dan kon Den Dungk niet volgen“, wist Tom Joziasse.

 

 

Bij vlagen pikten de speelsters van Vlissingen de opdracht goed op, waardoor de voorsprong gestaag opliep. Nadat ook Marjolijn van de Bosse als laatste Vlissingse speelster tot scoren kwam, werd de jacht naar de honderd punten ingezet. Kort voor het verstrijken van de officiële speeltijd doorbrak Marjolein de Dreu die grens. Uiteindelijk stokte de teller bij 102-60.

Ondanks de grote zege plaatste Joziasse enkele kanttekeningen bij het spel van zijn ploeg. „De wedstrijd leende zich ervoor om fouten te maken. Toch zag je dat sommige speelsters op de verkeerde manier fel waren.“

 

 

Wat de huidige koppositie van BC Vlissingen waard is, zal pas begin volgend jaar blijken als de ontmoeting met aartsrivaal BV Souburg op de rol staat.

BC Vlissingen-Den Dungk 102-60 (50-30). Scores BC Vlissingen: Yolanda Joosse 31, Nanon Doeland 20, Marjolein de Dreu 18, Immie Pattikawa 10, Romana de Ridder 7, Elisa Kuipers 6, Melanie Lindenberg 5, Charlotte Wierikx 3 en Marjolijn van de Bosse 2.