Tekstvak: B C    V L I S S I N G E N

Basketball  Combinatie  Vlissingen

Vlissingen positief na verwacht verlies

 

door Eugène de Kok

 

VLISSINGEN - „Een normale nederlaag.“ Dat was alles wat Tom Joziasse verwachtte van het duel BC Vlissingen-SVH. De stand-incoach van het eerste mannenteam van de Vlissingse basketbalclub rekende zaterdag niet op een stunt tegen de ongeslagen koploper uit Heusden. Joziasse kreeg waar hij op had gerekend. Vlissingen verloor met 78-95.

Het begin leek zaterdag echter meer te beloven. De startende Vlissingers Stefan Schrier, Jeffrey van Driel, Erwin Hilbert, Tommy Radkiewicz en Niels Wisse kwamen fel uit de start-blokken en lieten zich niet imponeren door hun langere tegenstanders. Door scores van onder meer Schrier en forward Hilbert kwamen de Walchenaren op voorsprong. De goede opening ontlokte regelmatig een glimlach op het gezicht van Tom Joziasse. De coach van de vrouwen zat zaterdag op de bank omdat trainers Casper van Belzen (ziekte) en Mike Latupasinalo (ploegen-dienst) afwezig waren.

Zenuwachtig

Lachen deed Ad de Laat niet in de openingsfase. De SVH-trainer, die als een echte Amerikaanse NBA-coach continu zenuwachtig langs de zijlijn ijsbeerde, nam bij een 10-5-achterstand zijn eerste time-out. Ook bracht hij Paul Schilder in om het tij te keren. Met de komst van Schilder hadden de Vlissingers moeite. De boomlange Brabander pakte vrijwel alle rebounds en ook aanvallend droeg hij een aanzienlijk steentje bij.

Onder zijn leiding begon SVH aan een inhaalrace. Maar, de ploeg keek bij rust nog steeds tegen een achterstand aan, 21-20. Hoogst ongebruikelijk, zei De Laat. „Wij zijn het dit seizoen gewend met een voorsprong van vijftien tot twintig punten uit de eerste periode te komen. Dat was vandaag wel anders“, zei de trainer, die zijn ploeg dit seizoen elk duel met kinderlijk gemak zag winnen.

In het tweede kwart stelde SVH orde op zaken. De koploper in de hoofd-klasse Zuid was in de rebound veel sterker (één schitterende ingreep van Hilbert uitgezonderd) en bleek aanvallend zorgvuldiger. Bij Vlissingen leidde de ommekeer tot irritaties. Vooral richting het af en toe erg weifelende scheidsrechtersduo. Het resultaat was dat Vlissingen, dat de periode inging met een voor-sprong van één punt, bij rust tegen een achterstand aankeek van veertien punten.

„Onze start is dit seizoen meestal goed. Maar dat volhouden is een probleem. We gaan ons dan te veel bezighouden met andere zaken, met de scheidsrechters en zo“, zei Vlissingen-speler Erwin Hilbert na afloop. Zelf liet Hilbert zich ook niet onbetuigd. „Mijn eigen spel lijdt er niet onder, maar ik trek wel dat van anderen naar beneden. Ik probeer dat te minderen.“

Het derde kwart, na de pauze, was het zwakste van Vlissingen. De Walchenaren lieten SVH te makkelijk uitlopen (tot 56-77) en kwamen zelf moeizaam tot scoren. Pas in de laatste periode begon Vlissingen weer beter te spelen. Een opvallende rol was daarbij weggelegd voor de zeventienjarige junior Michel Bosters.


De lange, maar breekbaar ogende speler maakte een aantal fraaie scores en kon slechts met veel fysiek vertoon in toom worden gehouden door zijn oudere, meer geroutineerde tegenstanders.

Echt gevaarlijk kon Vlissingen desondanks niet meer worden. SVH speelde het duel geroutineerd uit en won met 78-95. Het resultaat stemde De Laat niet erg tevreden. „We hadden afgesproken dat we ze onder de 65 punten wilden houden. Dat is duidelijk niet gelukt. Het was een moeizame overwinning. Dat het dat zou worden, wisten we eigenlijk al van tevoren. Ik ken Vlissingen al lang. Het is altijd lastig hier. Ze staan ook te laag voor hun doen, vind ik. Ze hebben het potentieel bij de eerste vijf, zes ploegen te eindigen.“

Tom Joziasse was mild na de voorspelde nederlaag. „De eerste minuten zaten we lekker in de wedstrijd. Daarna zie je dat zij in alles beter zijn. Dan gaat het even

 

wat minder, laten wij de hoofden hangen. Maar het laatste kwart hebben we weer lekker gespeeld. Ik heb in ieder geval positieve dingen gezien.“


Ranglijst

Ook Erwin Hilbert zag een aantal goede dingen. „Aangezien SVH ongeslagen is, vind ik het geen slecht resultaat. We hebben de eerste vijf duels verloren, maar vorige week een goede overwinning geboekt. Ook nu ging het niet slecht. Als we zo doorgaan, moeten we kunnen klimmen op de ranglijst. Zeker met mensen als Michel Bosters. Van zulke jongens zullen we het in de toekomst moeten hebben.“

Scores BC Vlissingen: Erwin Hilbert 17, Michel Bosters en Stefan Schrier 16, Tommy Radkiewicz 8, Jeffrey van Driel 8, Rakhis Angnoe 6, Danny Kasander 3, Wilfred Klap 2 en Niels Wisse 2.

Onze Sponsors:

klik op het logo voor

meer informatie

Tekstvak: Home
Tekstvak: Info
Tekstvak: Teams
Tekstvak: Programma
Tekstvak: Uitslagen
Tekstvak: Standen
Tekstvak: Verslagen
Tekstvak: Sponsoring
Tekstvak: Foto’s
Tekstvak: Archief
Tekstvak: Links