Tekstvak: B C    V L I S S I N G E N

Basketball  Combinatie  Vlissingen

Artikel uit Provinciale Zeeuwse Courant van 19-10-2002

 

Souburgse denkt met BC Vlissingen in middenmoot te eindigen

Doeland wil vooral meer inzet

 

door Jan-Jaap Corré

 

OOST-SOUBURG - Ze speelt al sinds mensenheugenis bij de basketbalclub Vlissingen. Nanon Doeland (28) maakt dit seizoen met haar ploeg in de promotiedivisie een zeer slechte start door. Na vier wedstrijden heeft BC Vlissingen nog geen enkel punt. Doeland denkt niet dat haar team te weinig kwaliteit heeft. ,,We moeten meer inzet tonen, vindt de forward.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    (foto Mechteld Jansen ©)

 

 

De basketbalbond maakt er de laatste tijd een zooitje van. Jaar na jaar verzinnen de wijze mannen van de Nederlandse Basketball Bond (NBB) weer nieuwe competitie-indelingen en deze worden pas aan het eind van het seizoen bekend-gemaakt. Zo ook het afgelopen seizoen. De vrouwen van de BC Vlissingen streden met succes tegen degradatie uit de eerste divisie. Nog blij met de handhaving hoorden ze echter dat de eerste divisie samengevoegd werd met de promotiedivisie, hetgeen een promotie voor de BC betekende.

Nanon Doeland wordt gek van veel beslissingen die door de bond worden genomen. ,,De sport wordt door onze eigen bond gewoon niet serieus genomen. Bijna elk jaar verandert er wel weer iets en dat slaat nergens op. Als je degradeert is het nog lang niet zeker dat je het volgend seizoen ook echt een klasse lager speelt. Als de bond wil dat het Nederlandse basketbal ooit nog internationaal mee kan tellen, moeten ze eerst zorgen dit soort dingen op orde te hebben en duidelijk tegen iedereen zijn.

 

 

 

Promotie

De promotie heeft de Vlissingse vrouwen tot nu toe geen goed gedaan. Uit de eerste vier wedstrijden werd geen punt gepakt en logisch gevolg daarvan is dat de ploeg op een, weliswaar gedeelde, laatste plaats staat. Dat de ploeg zal degraderen is in de ogen van Doeland echter uitgesloten. ,,We hebben veel kwaliteit en ik ben er dan ook van overtuigd dat we punten gaan pakken. Waar het tot nu toe aan schort is de inzet. We geven wedstrijden te makkelijk weg. Waar dat aan ligt, vind ik moeilijk om te zeggen. Het is wel zo dat de speelsters veel voor de club overhebben. De trainingsopkomst is goed en ook bij verre uitwedstrijden, zoals bijvoorbeeld die in Enschede, reizen we met een complete selectie af. Daarentegen is de manier van trainen weer te slap. We moeten daar aan werken, want als je scherp traint is het makkelijker om ook in de wedstrijd scherp te zijn. En nogmaals: kwalitatief kunnen we het niveau aan. De doelstelling voorafgaand aan dit seizoen was een plaats in de middenmoot. Ik denk niet dat we die al moeten bijstellen.

 

Doeland zelf speelt, ondanks de tegenvallende prestaties, een goed seizoen. ,,Bij mij persoonlijk gaat het dit seizoen best lekker. En dan is het des te frustrerender dat je toch keer op keer weer verliest. Yolanda Joosse en ik nemen regelmatig meer dan de helft van de scores voor onze rekening en het zou beter zijn als dat een beetje verdeeld was. We scoren niet minder dan vorig seizoen, maar krijgen wel veel meer punten tegen. Nu moeten we zorgen dat de verdediging staat, dan blijven ze er van voor ook wel ingaan, stelt Doeland zelfverzekerd.

 

 

 

Dit weekend spelen de vrouwen van trainer Frank Böseler voor de beker tegen Oegstgeest. Volgens Doeland komt die wedstrijd op het ideale moment. ,,Oegstgeest speelt een klasse lager en het lijkt voor ons dus een perfecte wedstrijd om het zelfvertrouwen op te krikken. Het zal iedereen goed doen als we weer eens een wedstrijd winnen. Over de vraag wat er gaat gebeuren als de vrouwen Oegstgeest niet weten te verslaan heeft Doeland nog niet nagedacht. ,,Dat zou wel heel erg zuur zijn, is haar enige reactie.

 

Dat BC Vlissingen de verenigingen Marathon en BVS als satellietclubs heeft, vindt Doeland een goede zaak. Toch is het niet altijd zo dat de beste spelers richting Vlissingen komen. ,,Er loopt nog wel een aantal speelsters bij die clubs rond die wij goed zouden kunnen gebruiken. Sommige meiden kiezen er echter voor om een niveau lager te spelen en dat vind ik best jammer. Een speelster als Nicoline Craste van BV Souburg zou bijvoorbeeld nog makkelijk bij ons kunnen spelen.

 

Doeland is al sinds 1986 actief in het basketbal. ,,Ik heb het altijd goed naar mijn zin gehad bij BC Vlissingen en heb dat nog steeds. Daarnaast is het zo dat je voor een andere club minstens een uur moet reizen. Dan wordt het bijvoorbeeld Barendrecht of Breda en dat heb ik er niet voor over. Ik denk ook niet dat ze echt op mij zitten te wachten daar. Anders was ik wel benaderd in die jaren. Ook vind ik het belangrijk om hier te blijven voor het niveau van het basketbal in Zeeland. Als alle goede speelsters weg zouden gaan, daalt het niveau enorm. En ik vind dat we er naar moeten streven dat Zeeuwse niveau zo hoog mogelijk te houden.

 

Onze Sponsors:

klik op het logo voor

meer informatie

Tekstvak: Home
Tekstvak: Info
Tekstvak: Teams
Tekstvak: Programma
Tekstvak: Uitslagen
Tekstvak: Standen
Tekstvak: Verslagen
Tekstvak: Sponsoring
Tekstvak: Foto’s
Tekstvak: Archief
Tekstvak: Links