BC Vlissingen Heren1

Weekend 11 september 2021

De basketballers van BC Vlissingen hebben een week voor de competitiestart een nederlaag moeten slikken. De ploeg nam het op tegen het talenteam van Heroes, stond lang voor, maar trok uiteindelijk toch aan het kortste eind: 68-71.

De jonge Bosschenaren, onder leiding van Mike de Kraker, hadden meer snelheid in hun spel dan de thuisploeg. BC Vlissingen stelde daar veel fysieke kracht tegenover en met succes. Na het eerste kwart stond het team van Rakhes twee punten voor, bij rust was die voorsprong uitgebreid naar vier: 39-35. Na de pauze hield Vlissingen de verdediging gesloten, liep het uit naar 47-37, maar daar bleef het ook bij. De ploeg kon het tempo van Heroes niet meer bijbenen, zag de bezoekers langszij komen en in een spannende slotfase zelfs met de overwinning aan de haal gaan, het werd 68-71.

Scores: Thijs 17, Abdul 12, Nils 7, Fabian 7, Bouke 6, Benjamin 5, Mike 5, Raylin 4, Noël 3 en Leon 2.