Nieuws bc Vlissingen

Nieuwe trainer Rakhes Angnoe mikt met Vlissingen op het linkerrijtje (bron; PZC)

VLISSINGEN – In het dagelijks leven gaat hij als projectleider bij de Provincie Zeeland over bruggen en sluizen. Zijn opdracht als coach van de basketballers van eerstedivisionist Vlissingen: verbinding zoeken met de subtop. Rakesj Angnoe (46) mikt met BC Vlissingen dit seizoen op een plek in het linkerrijtje. 

De nieuw aangetreden Angnoe noemt het een realistische doelstelling. ,,We hebben een talentvolle groep, met een goeie mix van jeugd en ervaring. Ook met de lengte zit het goed.’’ Het seizoen begint voor BC Vlissingen zaterdagavond met een thuiswedstijd tegen het geduchte DAS (19.30 uur). Angnoe en zijn team hebben er maanden naar toegeleefd. ,,We zijn voor de zomervakantie al begonnen met trainen. In de vakantieperiode zijn we met een stuk of wat jongens gewoon verder gegaan.’’ 

In de eerste oefenwedstrijd tegen de Breda Barons liet het team zien dat het onder de basket wel goed zit. Er werd ruim gewonnen en met name forward Thijs Beumer en center Abdul Zombra scoorden er tegen de een klasse lager spelende Bredanaars lustig op los. De partij tegen de beloften van Den Bosch was een ander paar mouwen, met een nipte nederlaag als resultaat. ,,We kwamen tempo tekort. Je kon zien dat we toch nog wat trainingsuren misten. De systemen liepen nog te vaak vast.’’ 

De in Oost-Souburg woonachtige Angnoe kon deze zomer aan de slag met een vrijwel ongewijzigde selectie, aangevuld met nieuwkomer Mike van der Hammen. ,,Een slimme speler, tactisch sterk en rustig, een goed afstandsschot.’’ De oud-speler van BV Souburg wist op voorhand wat voor vlees hij in Vlissingen in de kuip had. ,,Ik heb die jongens altijd gevolgd.’’ 

Accu opladen

Angnoe trainde eerder vooral jeugdteams op hoog niveau, onder andere bij de destijds ambitieuze WB Giants in Bergen op Zoom. Ook was hij coach bij Marathon, de buurman van zijn huidige club. De voorbije drie seizoenen nam hij rust. ,,Ik had behoefte om de accu opnieuw op te laden.’’

Met hernieuwde energie is hij aan de slag gegaan bij BC Vlissingen. ,,Ik hou van snel basketbal en zelf het initiatief nemen. Er moet pit in zitten.’’ Angnoe rekent erop dat zijn mannen zaterdagavond tegen DAS het beste uit zichzelf willen halen. ,,Iedereen is fit en gretig. Aan het eind van de pot zullen we zien of dat genoeg is voor de winst.’’ 

https://www.pzc.nl/sport-in-zeeland/nieuwe-trainer-rakhes-angnoe-mikt-met-vlissingen-op-het-linkerrijtje~acfb5fac/