BC Vlissingen Heren1

Weekend 26 maart 2022

Beide teams ontliepen elkaar weinig, waardoor het de hele wedstrijd erg spannend bleef. In de eerste helft sloeg BC Vlissingen na 30-30 een klein gaatje en ging rusten met een 41-35 voorsprong. Na de pauze vergrootte BC Vlissingen de marge naar 48-38. Maar daarna namen de Eindhovense studenten door een serie driepunters de leiding over 48-51. Een time-out van coach Rakhes Angnoe bracht BC Vlissingen weer op het goede spoor. Het derde kwart werd afgesloten met 61-58. In het laatste kwart bleef Tantalus dichtbij tot 78-76. In de slotfase bleek de thuisploeg de sterkste en won met 87-82.

Scores: Benjamin 29, Thijs 23, Bouke 9, Nils 8, Raylin 8, Fabian 7 en Noël 3.

(Bron: PZC)

Vrouwen: Springfield 2 – BC Vlissingen 61-63

In Berlicum miste BC Vlissingen enkele speelsters, terwijl ook coach Astrid verhinderd was. Dit werd prima opgevangen door drie speelsters uit het tweede team, terwijl Tom als coach optrad. Na een 10-11 tussenstand schoot uitblinkster Lisa haar ploeg naar een ruime voorsprong met 12 punten op rij. Ruststand 34-39. BC Vlissingen begon te slap aan de tweede helft en Springfield nam even de leiding over: 40-39. BC Vlissingen was snel weer bij de les en bij 55-62 zat het team op rozen. De eindsprint van Springfield kwam te laat. Eindstand 61-63.

Scores: Lisa 32, Carmel 9, Lotte 6, Medina 5, Dorien 5, Delfine 4 en Jessica 2.