BC Vlissingen Heren1

Weekend 21 mei 2022

Mannen: BC Vlissingen – Baros 77-73

Het reeds gedegradeerde Baros speelde vrijuit en nam snel een voorsprong. BC Vlissingen speelde krampachtig en kwam moeizaam tot scoren. Bij de rust leidden de Rotterdammers verrassend met 27-31. In het derde kwart ging het beter draaien bij het team van coach Rakhes en werd de achterstand omgebogen in een 52-49 voorsprong. Bij 71-58 leek de overwinning binnen, maar Baros had nog een eindsprint in petto. Bij 71-68 kon het weer alle kanten op, maar BC Vlissingen hield stand en won met 77-73. BC Vlissingen staat nu achtste en is definitief veilig,

Scores: Thijs 15, Nils 14, Abdul 13, Mike 11, Raylin 10, Benjamin 8, Bouke 5 en Amar 1.

Vrouwen: Den Dungk – BC Vlissingen 63-54

Voor beide teams stond weinig meer op het spel. De thuisploeg had de beste start: 19-9. BC Vlissingen kwam knap terug tot 27-27, maar Den Dungk bracht de ruststand op 31-27. Na de rust liep Den Dungk uit naar 47-33. De ploeg van coach Astrid kwam nog wel dichterbij, maar kon het gat niet meer dichten. Eindstand 63-54.

Scores: Melanie 19, Carmel 11, Delfine 7, Lotte 6, Isa 4, Dorien 3, Medina 2 en Lisa V. 2.

Vrouwen: BC Vlissingen – Barons 2 70-46

BC Vlissingen speelde op woensdagavond een inhaalwedstrijd tegen Barons 2. In de beginfase had BC Vlissingen problemen met het lengteoverwicht van Barons. De ploeg uit Breda nam daardoor een 4-13 voorsprong. BC Vlissingen verhoogde vervolgens het tempo en kwam terug in de wedstrijd. De rust brak aan bij 28-30. Na de hervatting zette het team van coach Astrid een verdediging over het hele veld neer. Barons had daarop geen antwoord. Via 53-38 liep BC Vlissingen uit naar een ruime 70-46 overwinning.

Scores: Ashley 19, Mae 18, Lindsey 12, Lotte 6, Isa 5, Carmel 4, Medina 4 en Nina 2.