BC Vlissingen Heren1

Weekend 10 december 2022

In de eerste helft leek BC Vlissingen op weg naar een stunt tegen koploper Wyba: 32-23. Na de pauze schakelde Wyba een tandje bij. BC Vlissingen had erg veel moeite met de zone-verdediging, mede door het uitvallen van Abdul met een schouderblessure. Na drie kwarten was de voorsprong verdwenen: 44-47. In het laatste kwart liep de ploeg uit Wijchen uit naar 58-74.

Scores: Thijs 22, Raylin 14, Fabian 8, Roy 4, Benjamin 4, Abdul 4 en Bouke 2.

Vrouwen: WBB Giants – BC Vlissingen 29-54

De basketbalsters van BC Vlissingen behielden hun koppositie in de eerste klasse door een ruime zege op WBB Giants. Met 16 punten uit 9 wedstrijden heeft de ploeg van coach Astrid Franke nu twee punten voorsprong op Attacus, dat aanstaande zaterdag op bezoek komt.

In Bergen op Zoom nam BC Vlissingen in het eerste kwart een 8-13 voorsprong. De thuisploeg bleef tot aan de rust aanhaken: 16-20. In het derde kwart sloeg BC Vlissingen dankzij sterk verdedigen de beslissende kloof: 23-38. Deze marge werd in het laatste kwart verder uitgebreid tot de ruime 29-54 eindstand,

Scores: Lindsey 11, Lisa 8, Lotte 8, Andrea 7, Melanie 6, Mae 6, Carmel 4 en Isa 4.