BC Vlissingen Heren1

Weekend 11 maart 2023

Mannen: Lokomotief – BC Vlissingen 92-71

In Rijswijk kon BC Vlissingen over slechts zes spelers beschikken. Een prima start leverde desondanks een ruime 9-24 voorsprong op. Daarna kon de thuisploeg profiteren van de vermoeidheid van BC Vlissingen. Bij de rust leidde Lokomotief met 45-43. Na de pauze nam BC Vlissingen nog even de leiding bij 52-53. Hierna was het verzet gebroken en liep Lokomotief uit naar een ruime zege.

Scores: Thijs 21, Bouke 17, Abdul 16, Benjamin 7, Romando 6 en Leon 4.

Vrouwen: Valkenswaard – BC Vlissingen 45-55

De Vlissingse vrouwen zagen erg op tegen de uitwedstrijd bij Valkenswaard, omdat enkele vaste krachten ontbraken. In de eerste helft namen beide teams om beurten de leiding. De rust brak aan bij 22-26. Valkenswaard liep in de tweede helft uit naar 33-31. Daarna scoorde het team van coach Astrid tien punten op rij: 33-41. Deze voorsprong werd uitstekend verdedigd, waardoor de overwinning werd binnen gehaald. Omdat concurrent Attacus verloor staat BC Vlissingen met nog vier wedstrijden te spelen nu alleen op kop. Attacus en EBBC 2, dat komend weekend de tegenstander is, hebben twee verliespunten meer.

Scores: Lisa 17, Carmel 9, Andrea 8, Mae 8, Melanie 5, Ashley 4 en Rachel 4.