BC Vlissingen Heren1

Weekend 01 maart 2023

Mannen: Wyba-BC Vlissingen 78-66

In Wijchen moest BC Vlissingen het doen zonder topscorer Thijs Beumer, die met een blessure aan de kant bleef. Desondanks maakte BC Vlissingen het op de tweede plaats staande Wyba erg lastig. In de eerste helft namen de teams om en om de leiding en het team van coach Rakhes ging rusten met een 33-39 voorsprong. Ook na de rust bleef het stuivertje wisselen tot 56-60. Het slotoffensief van Wyba zorgde ervoor dat die thuisploeg de wedstrijd naar zich toetrok. Door de nederlaag blijft BC Vlissingen tiende en kan het degradatie niet meer ontlopen.

Scores: Benjamin 14, Bouke 13, Abdul 12, Leon 10, Raylin 6, Fabian 5, Romando 4 en Amar 2.

Voor een volle tribune kwam BC Vlissingen uitstekend uit de startblokken. Binnen vijf minuten stond het 14-0 en was alle twijfel verdwenen. In de eerste helft werd het publiek getrakteerd op flitsend aanvalsspel, wat resulteerde in een 68-8-ruststand. Na de pauze liet het team van coach Astrid de teugels iets vieren. Via 86-15 werd WBB Giants met 110-25 naar huis gestuurd en kon het kampioensfeest losbarsten.

Scores: Lindsey 32, Lisa 23, Melanie 16, Mae 13, Macarena 10, Rachel 6, Ashley 5, Andrea 3 en Carmel 2.