BC Vlissingen Heren1

Weekend 18 mei 2024

Vrouwen 1: Maastricht Knights – BC Vlissingen 62-50   (foto┬┤s van Sanne Franke: https://myalbum.com/album/3sBzMbfBcGDV )

De basketbalsters van BC Vlissingen speelden een beslissingswedstrijd om het kampioenschap van de derde divisie. Beide teams hadden in de competitie 40 punten uit 22 wedstrijden behaald. Omdat BC Vlissingen verhinderd was op de door de bond aangewezen datum, moest de wedstrijd in Maastricht worden gespeeld. De meegereisde supporters zorgden er echter voor dat de Zeeuwse ploeg vrijwel een thuiswedstrijd speelde.

Het team van coach Astrid had het eerst de zenuwen onder controle en liep uit naar 15-24. Maastricht Knights kwam echter sterk terug, waardoor het verschil bij rust minimaal was: 27-28. Na de pauze liep BC Vlissingen weer uit naar 36-43 en leek het kampioenschap voor het grijpen. Het studententeam uit Maastricht schakelde echter een tandje bij, terwijl de Vlissingse aanval steeds stroever ging lopen. Bij 45-45 stonden de teams weer op gelijke hoogte. De slotfase was duidelijk voor de Limburgers, die met 62-50 de titel naar zich toe trokken.

Scores: Melanie 18, Mae 15, Lindsey 8, Lisa 3, Carmel 3 en Andrea 3.