BC Vlissingen Heren1

Weekend 29 januari 2022

Mannen 1: Octopus – BC Vlissingen 77-65

BC Vlissingen ging in Vught uitstekend van start. Mike schoot maar liefst zeven driepunters binnen en hield zijn team lang op voorsprong. Na het eerste kwart was het 15-22 en bij rust leidde de ploeg van coach Rakhes met 29-42. In het derde kwart behield BC Vlissingen deze ruime voorsprong tot 37-50. Daarna scoorde Octopus 12 punten op rij en was de voorsprong verdwenen. In het laatste kwart drukte Octopus door en moest BC Vlissingen een 77-65 nederlaag slikken.

Scores: Mike 23, Benjamin 19, Amar 8, Thijs 5, Nils 5, Noël 3 en Raylin 2.

Vrouwen 2: BC Vlissingen 2 – BV Souburg 52-39

Beide teams hadden slechts zes speelsters, doordat er nogal wat speelsters ontbraken. De afwezigheid van Nanon bij BV Souburg leek daarbij de belangrijkste factor.

BC Vlissingen 2 ging overtuigend van start, maar na 16-9 haperde het en bij 19-19 was het weer gelijk. Daarna herpakte BC Vlissingen 2 zich en ging rusten met een 25-19 voorsprong. Na de pauze drukte BC Vlissingen 2 door naar 31-19, maar weer kwam BV Souburg terug: 33-28. In het laatste kwart sloeg BC Vlissingen 2 de definitieve kloof (40-30), waarna de zege niet meer in gevaar kwam. Eindstand 52-39.

Scores: Lizette 18, Delfine 15, Isa 8, Dorien 7, Jessica 2 en Medina 2.