BC Vlissingen Heren1

Weekend 17 september 2022

BC Vlissingen speelde de openingswedstrijd in de eerste divisie tegen het tweede team van BAL Weert. Het eerste team van de Limburgse tegenstander speelt in de eredivisie, waardoor in het tweede ook diverse spelers met eredivisie-ervaring uitkwamen. Bij BC Vlissingen bouwt coach Rakhes aan een nieuw team, na het vertrek van vier spelers. Met enkele jonge spelers erbij staat er toch weer een leuk team, waarbij Roy Biesheuvel uit Rilland zich een prima aanwinst toonde.

In de beginfase schoot Thijs Beumer via enkele driepunters zijn team op voorsprong. BC Vlissingen sloot het eerste kwart af met een 21-13-voorsprong. Even liep het verschil op naar 15 punten. De rust brak aan bij 42-32. Het spel werd steeds feller, maar BC Vlissingen behield de marge: 61-49. In het laatste kwart scoorde beide teams er lustig op los. De Vlissingse zege kwam niet meer in gevaar, waardoor de ploeg van coach Rakhes Angnoe het nieuwe seizoen met een 88-74-zege begon.

Scores: Thijs 24, Benjamin 16, Abdul 10, Roy 10, Fabian 10, Leon 7, Raylin 6 en Bouke 5.